SUPĂ DE LEGUME – REȚETA SIMPLĂ DE POST (VEGANĂ)
SUPĂ DE LEGUME – REȚETA SIMPLĂ DE POST (VEGANĂ)Ingrediente- 4 morcovi
- 2 buc păstârnac
- 2 buc pătrunjel rădăcină
- ½ țelină medie
- 1 ceapă
- 1 buc praz (20 cm)
- 1 roșie
- 150 g mazăre (fasole verde)
- alte legume
- ½ ardei
- câteva ciuperci
- sare
- chimen
- piper
- pătrunjel verde
- frunze de țelină
- apio
- 1-2 linguri de ulei
Ingrediente
- 4 morcovi
- 2 buc păstârnac
- 2 buc pătrunjel rădăcină
- ½ țelină medie
- 1 ceapă
- 1 buc praz (20 cm)
- 1 roșie
- 150 g mazăre (fasole verde)
- alte legume
- ½ ardei
- câteva ciuperci
- sare
- chimen
- piper
- pătrunjel verde
- frunze de țelină
- apio
- 1-2 linguri de ulei
MOD DE PREPARARE
1. Toate legumele se curăţă şi se spală.
2. Într-o oală cu 3 litri de apă şi un praf de sare, se pun ceapa, prazul, morcovii şi păstârnacul, toate tăiate mărunt. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă conopida, cartofii şi dovlecelul tăiate cubuleţe. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele, aproximativ 30 minute.
3. Imediat se adaugă ardeiul gras şi roşiile tocate mărunt. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, apoi se adaugă uleiul şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu verdeaţă tocată mărunt. Se acoperă câteva minute, apoi se poate servi.
1. Toate legumele se curăţă şi se spală.
2. Într-o oală cu 3 litri de apă şi un praf de sare, se pun ceapa, prazul, morcovii şi păstârnacul, toate tăiate mărunt. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă conopida, cartofii şi dovlecelul tăiate cubuleţe. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele, aproximativ 30 minute.
3. Imediat se adaugă ardeiul gras şi roşiile tocate mărunt. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, apoi se adaugă uleiul şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu verdeaţă tocată mărunt. Se acoperă câteva minute, apoi se poate servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu