Reteta de mamaliga cremoasa
INGREDIENTE
▢ 200 g malai
▢ 800 ml apa
▢ 150 g smantana
▢ 1 lingura baza pentru mancaruri cu vita Maggi Marketplace
▢ 100 g telemea
▢ 30 g unt
MOD DE PREPARARE
Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de mamaliga cremoasa le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
NUTRITIE PE PORTIE/BUCATA
Calorii: 387kcal | Glucide: 43g | Proteine: 9g | Grasimi: 20g | Grasimi saturate: 11g | Grasimi polinesaturate: 1g | Grasimi mononesaturate: 5g | Grasimi nesaturate: 0.2g | Colesterol: 61mg | Sodiu: 1460mg | Potasiu: 133mg | Fibre: 1g | Zahar: 2g | Vitamina A: 634IU | Vitamina C: 0.3mg | Calciu: 170mg | Fier: 1mg Reteta de mamaliga cremoasa
Reteta de mamaliga cremoasa este una pe care o prepar saptamanal, uneori chiar si mai des de atat. Bunica si strabunica mea faceau o super mamaliga, gustoasa, cu o aroma minunata de porumb. In zona lor mamaliga se facea vartoasa, atat de vartoasa incat lua forma ceaunului si se taia cu ata. Nu voi uita niciodata felul in care strabunica taia mamaliga cu ata in bucati mari si groase pe care ni le punea apoi in farfurii. Nici mamaliga rece nu o risipea ci o prajea fie in tigaie, fie pe plita sobei, iarna. Iubesc mamaliga prajita tocmai pentru ca-mi aduce aminte de strabunica si de copilarie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu