Salata Caesar
Salata Caesar
Ingrediente pentru 4 persoane:
400 g piept de pui
4 felii toast (fără coajă)
40 g fâşii bacon
2 ramuri rozmarin
2 pungi salate Eisberg
1 căţel usturoi
1 lămâie (coajă rasă + ½ zeamă)
1 lingură smântână
80 g parmezan ras
Ulei de măsline
Sare, piper
Mod de preparare
Salata Eisberg se desface și se se pune într-un castron mare.
Dressingul, desigur, este cel special creat de noi pentru această salată - Caesar Dressing, îl găsiți la toate supermarketurile unde găsiți și salatele Eisberg.
Se amestecă bine, apoi se adaugă jumătate din parmezan. Se condimentează cu zahăr şi piper.
Pieptul de pui se taie fâşii, se pune într-un castron şi se amestecă bine cu un jet de ulei de măsline, sare şi piper.
Împreună cu baconul, fâșiile de pui se prăjesc la foc moderat în tigaie, fără a amesteca prea mult.
Între timp, feliile de toast se taie în bucăţi groase de un deget, se desprind frunzuliţele de rozmarin. Se adaugă pâinea şi rozmarinul în tigaie, se saltă bine tigaia pentru ca şi pâinea să fie trecută prin ulei.
Când pâinea este bine făcută şi baconul crocant, se ia tigaia de pe foc.
Totul se toarnă în castronul cu dressing si se amestecă bine.
Punem salata deasupra şi amestecăm uşor.
Se împarte salata pe farfurii şi se decorează cu restul de parmezan.
Comentarii
Trimiteți un comentariu