Paste carbonara – rețete delicioase și foarte ușor de pregătit
- -300 g paste (spaghete, tagliatelle, penne)
- -3 oua sa 2 oua intregi si 2 galbenusuri
- -150 g guanciale (gusa de porc)
- -sare
- -piper proaspat macinat
Taiem fasii bucatile de gusa de porc (guanciale).
Punem fasiile de guanciale in tigaia incinsa, fara sa folosim ulei.
Amestecam gusa de porc, o rumenim foarte bine, apoi dam tigaia deoparte.
Punem apa pentru paste la fiert. Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj, adaugam o lingurita de sare in apa, in felul acesta pastele nu se vor lipi. Nu se pune ulei in apa, pentru ca nu se va mai lipi sosul de ele.
In oua adaugam un praf de sare si un praf de piper proaspat macinat. Batem usor ouale si adaugam si branza peste ele. Amestecam din nou, pana cand se omogenizeaza totul foarte bine. Daca lasam ouale cu sare pentru cateva minute, cat fierb pastele, culoarea lor se intensifica si mai tare.
Cand fierbe apa, adaugam pastele si le lasam cat cer instructiunile de pe ambalaj. Este important sa respectati instructiunile acelea.
Strecuram cu atentie pastele, apoi mai punem putin pe foc tigaia cu gusa de porc prajita, cat sa se incalzeasca.
Turnam pastele in tigaie, amestecam, ca grasimea sa intre si in paste. Timp de 2 minute, nu mai mult.
Oprim focul, adaugam acum ouale batute cu branza in tigaie si amestecam foarte rapid totul. Ouale trebuie sa ramana lichide, nu trebuie sa se intareasca.
Mod de servire pentru reteta de paste carbonara
Ducem pastele carbonara la masa, pana cand le ducem la masa se mai coaguleaza oul. Mai punem deasupra putina branza pecorino romano, dar si un strop de piper proaspat macinat.
Gata, acestea sunt pastele carbonara sau spaghetele carbonara. 🙂
Nu uitati ingredientul secret: presarati din belsug cu dragoste si cu 2-3 zambete. <3-150 g pecorino romano (branza uscata de oaie)Reteta originala de paste carbonara se face cu gusa de porc tinuta la saramura, neafumata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu